Een stappenplan voor verbetering

  • Ruimte voor ontmoeting
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Een ruimte waar alles kan, waar iedereen zich thuis voelt en die neutraal maar toch sfeervol is. Voor de Tuinkamer van een monumentaal grachtenpand in Delft kregen we de uitdaging een aantrekkelijk voorstel te doen voor herinrichting met nog onbekend budget. Van studentenborrel tot rouwverwerking en van koorrepetitie tot yogaklas: een ruimte die van iedereen en van niemand is en waar tegelijk in elk fotolijstje een herinnering schuilt.

Ontwerpopgave

Ondanks de hoge ruimte en de ligging aan de tuin, wordt de Tuinkamer als onpersoonlijk en gedateerd omschreven. Het is ‘geen ruimte waar je je thuis voelt’ en ook is het ‘geen visitekaartje’.

Er was behoefte aan nieuwe aankleding en inrichting van deze ruimte om uitstraling, comfort en gebruiksmogelijkheden te vergroten.

Projectdetails

Locatie
Voorstraat, Delft, Nederland

Periode
Mei – September 2017

Type
Interieur, fondsenwerving

Projectteam
Pieter Graaff en Hanneke Stenfert

Ontwerp

Terwijl het voorstel in samenhang ontworpen is, zijn de verschillende ruimtelijke ingrediënten bewust afzonderlijk benoemd en toegelicht. De onderdelen hebben verschillende prioriteit: sommige ingrepen zijn urgent, andere zijn optioneel of kunnen later uitgevoerd worden. Daarmee is het ontwerpvoorstel zowel pragmatisch als inspirerend.

Meerwaarde

 De visie heeft gediend om draagvlak en fondsen te werven, waarbij de uiteindelijke aanpak en fasering kon worden afgestemd op beschikbare middelen. In het najaar van 2018 is een groot deel van de visie gerealiseerd met de toen beschikbare middelen.

Locatie Project

Gerelateerd aan dit project

Projecten, nieuws en kennisartikelen gerelateerd aan Interieur Tuinkamer.

Meer weten?

Mail pieter@deopenkaart.nl 
of bel 06-18539418